Vă invităm la e-cursul „Standardele Comitetului european pentru prevenirea torturii și a tratamentelor sau pedepselor inumane sau degradante (CPT)”!

03. 02. 2022

Stimați beneficiari ai INJ,

Vă invităm să vă înscrieți la cursul electronic „Standardele Comitetului european pentru prevenirea torturii și a tratamentelor sau pedepselor inumane sau degradante (CPT)”, prestat pe Platforma HELP a CoE.

Ore de instruire: 40 de ore.

Participanţi: 30 de beneficiari - judecători, procurori, avocați care acordă asistență juridică garantată de stat.

Perioada de înscriere la curs: 3.02.2022 - 18.02.2022.

Perioada activă a cursului: 1.03.2022 - 30.04.2022.

Echipamentul necesar: computer (laptop), boxe sau căști, conexiune la internet.

Descrierea generală a cursului: Obiectivul cursului HELP al Consiliului Europei este de a-i familiariza pe beneficiarii instruirii cu standardele esențiale ale CPT în cele mai importante cinci locuri de privare de libertate: secțiile de poliție, penitenciarele, centrele de detenție pentru imigranți, unitățile de psihiatrie și centrele de asistență socială. Subiectele sunt explorate într-un mod practic, prin utilizarea prezentărilor, a ecranelor interactive, a testelor de verificare a cunoștințelor și a cazurilor practice.

Modul de testare: testare obligatorie.

Certificarea: Beneficiarii instruirii vor primi certificate care atestă promovarea cursului în baza rezultatului testării finale.

Tutorii cursului:

Inga Furtună, formator INJ, formator al Programului HELP al Consiliului Europei;

Petru Balan, formator INJ, formator al Programului HELP al Consiliului Europei.

Asistenţă tehnicătatiana.ciaglic@inj.gov.md

Înscrie-te la curs!