27.09.2022

În contextul promovării dialogului și a sinergiei interprofesionale, Institutul Național al Justiției și Asociația Barourilor Americane Inițiativa pentru Supremația Legii (ABA ROLI) organizează, în perioada 26-29 septembrie 2022, două instruiri cu tematica „Tehnici de prezentare a cauzei în fața instanței de judecată” și „Argumentare și scriere juridică”. Acestea au loc în cadrul Programului pentru Tinerii din Profesiile Juridice, după modelul cursurilor de instruire de la National Institute of Trial Advocacy (NITA) din SUA.

26.09.2022

În perioada 26-29 septembrie 2022, la Institutul Național al Justiției se desfășoară seminarul de formare continuă „Tehnici de investigare financiară”.

19.09.2022

În vederea conștientizării actualei diversități a concepțiilor etice și a influenței lor asupra interpretării legii și a evaluării stării de fapt, formatorii Institutului Național al Justiției au participat la seminarul „Etică și judgecraft – arta de a fi judecător”.

10.09.2022

Recent Institutul Național al Justiției din Republica Moldova și Școala Națională a Judecătorilor și Procurorilor din Republica Polonă (ȘNJPP) au încheiat un Acord de colaborare. Documentul, semnat de directorii celor două instituții – Ecaterina Popa și Darius Pawlyscze, stabilește un cadru general de cooperare în vederea realizării următoarelor obiective: organizarea activităților de formare în domeniile de interes comun, conform necesităților identificate, și promovarea unei pregătiri de calitate a profesioniștilor din sectorul juridic.

09.09.2022

Cu ocazia Zilei Avocatului, Institutul Național al Justiției transmite sincere felicitări beneficiarilor noștri – avocații care acordă asistență juridică garantată de stat, precum și tuturor avocaților care își exercită atribuțiile cu dăruire și profesionalism și vă urează perseverență, corectitudine și curaj în apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

09.09.2022

„Standarde europene privind protecția minorităților naționale” a fost genericul lecției publice ținute de către judecătorul Curții Europene a Drepturilor Omului din partea Republicii Azerbaidjan, Lətif Hüseynov. Evenimentul a avut loc joi, 8 septembrie 2022, în incinta Institutului Național al Justiției, la care au participat audienții INJ.

08.09.2022

Institutul Național al Justiției a fost vizitat, în după-amiaza zilei de ieri, 7 septembrie 2022, de Adrian Sîrbu, Ministru plenipotențiar din cadrul Ambasadei României în Republica Moldova, pentru a purta discuții cu Ecaterina Popa, Directoare interimară a INJ, în contextul susținerii de către MAE român a eforturilor de reformare a justiției și a consolidării statului de drept în țara noastră.

07.09.2022

Miercuri, 7 septembrie 2022, a avut loc întrevederea membrilor comunității academice cu conducerea Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova în vederea inițierii campaniei naționale „Educație de securitate”. Printre partenerii campaniei se numără și Institutul Național al Justiției, reprezentat la eveniment de Ecaterina Popa, Directoare interimară, și Cezara-Elena Polisca, consiliera Directoarei INJ, șefa Secției didactico-metodică și formare formatori.

06.09.2022

Marți, 6 septembrie 2022, în regim online, a avut loc instruirea ofițerilor de urmărire penală care vor fi conducătorii stagiului de practică pentru audienții Institutului Național al Justiției, promoția a XV-a. La eveniment au participat și viitorii judecători și procurori. Aceștia vor face două săptămâni de practică la inspectoratele de poliție din mun. Chișinău, Cimișlia, Drochia, Florești, Hâncești, Ialoveni, Orhei și Rezina.

01.09.2022

La Institutul Național al Justiției au demarat examenele de admitere la cursul de formare inițială a candidaților la funcții de judecător și de procuror. Sesiunea de admitere se desfășoară în două etape: proba scrisă electronică, compusă dintr-un test psihologic eliminator și un test de specialitate, și proba orală.

20.09.2022

Institutul Național al Justiției atrage atenția asupra faptului că persoanele care vor promova concursul de admitere din acest an urmează să își pregătească dosarul medical pentru a se prezenta la Comisia specializată a Ministerului Sănătății din cadrul Dispensarului Republican de Narcologie.

19.09.2022

La Institutul Național al Justiției, în perioada 21-23 septembrie 2022, va avea loc proba orală a concursului de admitere pentru cursurile de formare inițială a candidaților la funcții de judecător și de procuror.

09.09.2022

În perioada 12-14 septembrie 2022, la Institutul Național al Justiției va avea loc etapa a doua a probei scrise din cadrul concursului de admitere – testul de specialitate.

05.09.2022

Stimați beneficiari ai INJ,
Vă oferim posibilitatea să promovați cursurile e-learning prestate pe Platforma de instruire la distanță HELP a CoE.

29.08.2022

Joi, 1 septembrie 2022, la Institutul Național al Justiției demarează examenele de admitere la cursurile de formare inițială a candidaților la funcțiile de judecător și de procuror.

25.08.2022

Institutul Național al Justiției anunță concursul pentru ocuparea funcției vacante:
Specialist principal, Secția didactico-metodică și formare formatori

23.08.2022

Specialist principal în Secția abilități non-juridice, relații cu publicul și editări, Direcția management instituțional:

  1. Olga Niculiță
  2. Sorina Bruma

Specialist principal în Secția resurse umane, Direcția management instituțional:

19.08.2022

Institutul Național al Justiției anunță prelungirea concursului pentru ocuparea funcției vacante: specialist principal (economist), Secția economico-financiară.

19.08.2022

LEAD Moldova (ediția a 5-a, 2022) invită tinerii juriști să se înscrie la ediția a V-a a programului de leadership în care vor fi selectați cei mai buni 16 candidaturi cu potențial de lideri și cu dorință de a fi factori de schimbare în sistemul de justiție.