03.10.2022

Vineri, 30 septembrie 2022, cinci formatori INJ au participat la conferința „Evoluția dreptului Uniunii Europene – Dialogul dintre Curtea de Justiție a UE și Curțile Constituționale”, prilejuită de aniversarea a 30-a a Institutului Național al Magistraturii (INM) din București.

30.09.2022

Reprezentanții Institutului Național al Justiției au efectuat, în perioada 27-29 septembrie 2022, o vizită de studiu la București. Din delegație au făcut parte: Ecaterina Popa, Directoare interimară, membrii Consiliului INJ – Vitalie Stratan, judecător la Judecătoria Chișinău, și Ion Covalciuc, procuror-șef al municipiului Bălți, Tatiana Ciaglic, șefă interimară a Centrului de Informații Juridice din cadrul INJ, precum și Lilia Rusu, șefa Direcției analiză, monitorizare și evaluare a politicilor de la Ministerul Justiției.

29.09.2022

Rolul formatorului și tehnicile de instruire a adulților, cum este proiectat și cum trebuie să fie livrat un curs, alternarea tehnicilor și a metodelor de învățare, evaluarea unui training prin modelul Kirkpatrick și multe alte subiecte au fost abordate în cuprinsul modului „Relaționarea eficientă cu justițiabilii”. Activitatea este parte a școlii de toamnă pentru formarea formatorilor în domeniul dezvoltării abilităților de comunicare a personalului instanței de judecată.

27.09.2022

În contextul promovării dialogului și a sinergiei interprofesionale, Institutul Național al Justiției și Asociația Barourilor Americane Inițiativa pentru Supremația Legii (ABA ROLI) organizează, în perioada 26-29 septembrie 2022, două instruiri cu tematica „Tehnici de prezentare a cauzei în fața instanței de judecată” și „Argumentare și scriere juridică”. Acestea au loc în cadrul Programului pentru Tinerii din Profesiile Juridice, după modelul cursurilor de instruire de la National Institute of Trial Advocacy (NITA) din SUA.

26.09.2022

În perioada 26-29 septembrie 2022, la Institutul Național al Justiției se desfășoară seminarul de formare continuă „Tehnici de investigare financiară”.

19.09.2022

În vederea conștientizării actualei diversități a concepțiilor etice și a influenței lor asupra interpretării legii și a evaluării stării de fapt, formatorii Institutului Național al Justiției au participat la seminarul „Etică și judgecraft – arta de a fi judecător”.

10.09.2022

Recent Institutul Național al Justiției din Republica Moldova și Școala Națională a Judecătorilor și Procurorilor din Republica Polonă (ȘNJPP) au încheiat un Acord de colaborare. Documentul, semnat de directorii celor două instituții – Ecaterina Popa și Darius Pawlyscze, stabilește un cadru general de cooperare în vederea realizării următoarelor obiective: organizarea activităților de formare în domeniile de interes comun, conform necesităților identificate, și promovarea unei pregătiri de calitate a profesioniștilor din sectorul juridic.

09.09.2022

Cu ocazia Zilei Avocatului, Institutul Național al Justiției transmite sincere felicitări beneficiarilor noștri – avocații care acordă asistență juridică garantată de stat, precum și tuturor avocaților care își exercită atribuțiile cu dăruire și profesionalism și vă urează perseverență, corectitudine și curaj în apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

09.09.2022

„Standarde europene privind protecția minorităților naționale” a fost genericul lecției publice ținute de către judecătorul Curții Europene a Drepturilor Omului din partea Republicii Azerbaidjan, Lətif Hüseynov. Evenimentul a avut loc joi, 8 septembrie 2022, în incinta Institutului Național al Justiției, la care au participat audienții INJ.

20.09.2022

Institutul Național al Justiției atrage atenția asupra faptului că persoanele care vor promova concursul de admitere din acest an urmează să își pregătească dosarul medical pentru a se prezenta la Comisia specializată a Ministerului Sănătății din cadrul Dispensarului Republican de Narcologie.

19.09.2022

La Institutul Național al Justiției, în perioada 21-23 septembrie 2022, va avea loc proba orală a concursului de admitere pentru cursurile de formare inițială a candidaților la funcții de judecător și de procuror.

09.09.2022

În perioada 12-14 septembrie 2022, la Institutul Național al Justiției va avea loc etapa a doua a probei scrise din cadrul concursului de admitere – testul de specialitate.

05.09.2022

Stimați beneficiari ai INJ,
Vă oferim posibilitatea să promovați cursurile e-learning prestate pe Platforma de instruire la distanță HELP a CoE.

29.08.2022

Joi, 1 septembrie 2022, la Institutul Național al Justiției demarează examenele de admitere la cursurile de formare inițială a candidaților la funcțiile de judecător și de procuror.

25.08.2022

Institutul Național al Justiției anunță concursul pentru ocuparea funcției vacante:
Specialist principal, Secția didactico-metodică și formare formatori

23.08.2022

Specialist principal în Secția abilități non-juridice, relații cu publicul și editări, Direcția management instituțional:

  1. Olga Niculiță
  2. Sorina Bruma

Specialist principal în Secția resurse umane, Direcția management instituțional:

19.08.2022

Institutul Național al Justiției anunță prelungirea concursului pentru ocuparea funcției vacante: specialist principal (economist), Secția economico-financiară.

19.08.2022

LEAD Moldova (ediția a 5-a, 2022) invită tinerii juriști să se înscrie la ediția a V-a a programului de leadership în care vor fi selectați cei mai buni 16 candidaturi cu potențial de lideri și cu dorință de a fi factori de schimbare în sistemul de justiție.