Evenimente

05.12.2022

Un grup de procurori și judecători specializați în examinarea cazurilor de trafic de ființe umane (TFU) a participat, în perioada 30 noiembrie 2022 - 2 decembrie 2022, la școala de iarnă „Consolidarea răspunsului organelor de drept față de fenomenul traficului de ființe umane”.

30.11.2022

Institutul Național al Magistraturii (INM) din România a organizat seminarul „Instrumente digitale de formare / E-tools”, la care a participat șefa Centrului de Informații Juridice, formator INJ, Tatiana Ciaglic, grație proiectului „Consolidarea sistemului de justiție prin organizarea unor misiuni de transfer de expertiză adresate judecătorilor și procurorilor din Republica Moldova”.

30.11.2022

Institutul Național al Justiției a fost gazda evenimentului „Accesul la justiție a femeilor victime și supraviețuitoare ale violenței de gen”. Acțiunea de sensibilizare a opiniei publice cu privire la prevenirea fenomenului violenței față de femei și fete a avut loc marți, 29 noiembrie 2022, în contextul campaniei internaționale „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”.

29.11.2022

Institutul Național al Justiției din Republica Moldova și Institutul Național al Magistraturii din România continuă implementarea proiectului „Consolidarea sistemului de justiției prin organizarea unor misiuni de transfer de expertiză adresate judecătorilor și procurorilor din Republica Moldova”. În cadrul acestuia, a fost organizată a treia vizită de studiu a reprezentanților sistemului național de drept, care a avut loc la București, România, în perioada 23-25 noiembrie 2022.

28.11.2022

Vineri, 25 noiembrie 2022, a fost lansat primul modul dedicat jurisprudenței CtEDO al cursului electronic „Soluționarea litigiilor electorale”. Modulul a fost elaborat în cadrul Proiectului Consiliului Europei „Îmbunătățirea practicii electorale în Republica Moldova, faza II” în cooperare cu Institutul Național al Justiției, Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova și Centrul pentru Instruire Continuă în Domeniul Electoral.