Evenimente

22.07.2022

Institutul Național al Justiției a fost vizitat, vineri, 22 iulie 2022, de reprezentanții Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău: Floris van Eijk, șeful oficiului, Jorin van den Heuvel, ofițer de birou la Ministerul de Externe al Regatului Țărilor de Jos și Ecaterina Vâlcu, analist principal pe probleme politice. Din partea Institutului Național al Justiției, la întrevedere au participat Ecaterina Popa, Directoare interimară, și Valentina Conțescu, șefa Direcției management instituțional, Olga Marandici, șefa Secției Relații internaționale și Cezara-Elena Polisca, șefa Secției didactico-metodică și formare formatori.

22.07.2022

Institutul Național al Justiției și EcoContact continuă seria de activități dedicate promovării și asigurării unei justiții de mediu corecte și eficiente. În perioada 18-21 iulie 2022, un grup de formatori INJ și reprezentanți ai autorităților de mediu au participat la școala de vară cu genericul „Regimul de protecție a ariilor protejate: aspect de investigare și examinare a infracțiunilor de mediu”.

15.07.2022

Membrii Comitetului Director al proiectului „Suport pentru reforma sectorului justiției în Moldova – Consolidarea capacităților naționale în oferirea instruirii eficiente bazate pe competențe pentru profesioniștii din domeniul juridic” s-au întrunit online vineri, 15 iulie 2022, în ședința finală pentru a discuta despre acțiunile realizate în ultimii doi ani.

04.07.2022

În vederea promovării unei justiții prietenoase copilului, ca preocupare constantă a sistemului judiciar, și a sporirii capacităților de reacție și a aptitudinilor practicienilor în domeniul de referință, formatorii Institutului Național al Justiției au participat la ediția a XVII-a a școlii de vară „Justiția pentru minori”.

01.07.2022

Judecătorii, procurorii specializați în examinarea cauzelor de trafic de ființe umane (TFU) și colaboratorii Inspectoratului General al Poliției au participat, în perioada 29 iunie-1 iulie 2022, la școala de vară „Răspunsul statului la cazurile de trafic de ființe umane, din perspectiva echității, eficienței și centrării procesului penal pe victimă”.