05.12.2022

Un grup de procurori și judecători specializați în examinarea cazurilor de trafic de ființe umane (TFU) a participat, în perioada 30 noiembrie 2022 - 2 decembrie 2022, la școala de iarnă „Consolidarea răspunsului organelor de drept față de fenomenul traficului de ființe umane”.

30.11.2022

Institutul Național al Magistraturii (INM) din România a organizat seminarul „Instrumente digitale de formare / E-tools”, la care a participat șefa Centrului de Informații Juridice, formator INJ, Tatiana Ciaglic, grație proiectului „Consolidarea sistemului de justiție prin organizarea unor misiuni de transfer de expertiză adresate judecătorilor și procurorilor din Republica Moldova”.

30.11.2022

Institutul Național al Justiției a fost gazda evenimentului „Accesul la justiție a femeilor victime și supraviețuitoare ale violenței de gen”. Acțiunea de sensibilizare a opiniei publice cu privire la prevenirea fenomenului violenței față de femei și fete a avut loc marți, 29 noiembrie 2022, în contextul campaniei internaționale „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”.

29.11.2022

Institutul Național al Justiției din Republica Moldova și Institutul Național al Magistraturii din România continuă implementarea proiectului „Consolidarea sistemului de justiției prin organizarea unor misiuni de transfer de expertiză adresate judecătorilor și procurorilor din Republica Moldova”. În cadrul acestuia, a fost organizată a treia vizită de studiu a reprezentanților sistemului național de drept, care a avut loc la București, România, în perioada 23-25 noiembrie 2022.

28.11.2022

Vineri, 25 noiembrie 2022, a fost lansat primul modul dedicat jurisprudenței CtEDO al cursului electronic „Soluționarea litigiilor electorale”. Modulul a fost elaborat în cadrul Proiectului Consiliului Europei „Îmbunătățirea practicii electorale în Republica Moldova, faza II” în cooperare cu Institutul Național al Justiției, Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova și Centrul pentru Instruire Continuă în Domeniul Electoral.

25.11.2022

Institutul Național al Justiției se alătură campaniei internaționale cu privire la eliminarea violenței împotriva femeilor „16 Zile de Activism Împotriva Violenței în Bază de Gen”, inițiată de Women’s Global Leadership Institute în 1991, în vederea promovării și eliminării tuturor formelor de violență împotriva femeilor.

07.12.2022

Stimați beneficiari ai INJ,

Vă invităm să aplicați la cursurile e-learning prestate pe platforma de instruire la distanță ILIAS a INJ - „.Introducere în articolul 5 al Convenției Europene a Drepturilor Omului: dreptul la libertate și la siguranță” și „Interzicerea relelor tratamente în contextul aplicării legii, securității și în alte contexte coercitive”.

28.11.2022

Stimați beneficiari ai INJ,

În cadrul campaniei internaționale cu privire la eliminarea violenței împotriva femeilor „16 Zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, Vă invităm să aplicați la două cursuri electronice și primul program de mentorat privind accesul femeilor la justiție.

25.11.2022

Pentru a vă oferi în continuare o experiență optimă de explorare a resurselor electronice ale Institutului Național al Justiției, în perioada 1-2 decembrie 2022, se vor desfășura lucrări de mentenanță și de optimizare a site-ului oficial, a intranet-ului și a Platformei ILIAS a INJ.
Cu toate că resursele enumerate mai sus vor fi indisponibile în acest interval de timp, puteți conta pe suportul nostru la telefon sau e-mail.

14.11.2022

Vă invităm să aplicați la primul modul al cursului electronic privind examinarea litigiilor electorale pe Platforma ILIAS a INJ – „Soluționarea litigiilor electorale. Modulul CtEDO”. Modulul a fost elaborat în cadrul Proiectului Consiliului Europei „Îmbunătățirea practicii electorale în Republica Moldova, faza II” în cooperare cu Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova, Institutul Național al Justiției și Centrul pentru Instruire Continuă în Domeniul Electoral.

13.10.2022

Institutul Național al Justiției anunță concurs pentru ocuparea funcției vacante: Specialist principal, Secția relații internaționale (1 funcție perioadă nedeterminată).

12.10.2022

Luni, 17 octombrie 2022, persoanele care au susținut cu succes admiterea la Institutul Național al Justiției sunt invitate la sediul INJ, ora 10.00, pentru a discuta anumite chestiuni organizatorice, inclusiv pentru testarea nivelului de cunoaștere a limbii engleze.

20.09.2022

Institutul Național al Justiției atrage atenția asupra faptului că persoanele care vor promova concursul de admitere din acest an urmează să își pregătească dosarul medical pentru a se prezenta la Comisia specializată a Ministerului Sănătății din cadrul Dispensarului Republican de Narcologie.

19.09.2022

La Institutul Național al Justiției, în perioada 21-23 septembrie 2022, va avea loc proba orală a concursului de admitere pentru cursurile de formare inițială a candidaților la funcții de judecător și de procuror.

09.09.2022

În perioada 12-14 septembrie 2022, la Institutul Național al Justiției va avea loc etapa a doua a probei scrise din cadrul concursului de admitere – testul de specialitate.